Популярное

Календарь
«    Август 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Крук

Крук — найбільший представник родини воронових. Маса цього птаха може сягати 1,5 кг, а розмах крил — 120 см. Цей великий птах мешкає у лісах та поблизу берегових урвищ річок. Круки всеїдні: вони живляться дрібними гризунами, комахами, насінням рослин, ягодами та різноманітними покидьками, але основу їх харчування складає падло, яке птахи знаходять на смітниках, біля боєнь та на тваринницьких комплексах.
Як і більшість інших воронових, крук — дуже розумний птах. Круки живуть до 70 років і за цей час набувають неабиякого життєвого досвіду, що допомагає їм у боротьбі за існування. Пташенята крука легко приручаються, привчаються слухатцся хазяїна, здатні вивчити багато команд і навіть можуть говорити! Але при цьому зберігають свій розбійницький характер, тому краще їх все ж таки вдома не тримати: вони можуть нападати на свійських тварин і навіть дітей, красти речі.
Круки — моногамні птахи, що утворюють пари на багато років. Гнізда вони влаштовують на верхівках високих дерев. Пташенята (звичайно 4—6) народжуються приблизно у квітні, зрілості досягають у дворічному віці.
Крук — герой багатьох легенд та казок. У них він виступає мудрим, але зловісним птахом. Останнє пов'язано з його постійною присутністю на полях війни та, можливо, із похмурою зовнішністю.
Реклама