Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/user668/data/www/svit-tvarin.net.ua/engine/classes/templates.class.php on line 83 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/user668/data/www/svit-tvarin.net.ua/engine/modules/static.php on line 143 Лісовий кіт » Світ тварин України
Популярное

Календарь
«    Июнь 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Світ тварин » Лісовий кіт

Лісовий кіт

Лісових котів залишилося всього кілька сотень, найбільше їх проживає в Закарпатській області 260-450 особин. Вони занесені до Червоної книги Карпат як вразливий вид. У гори вусатий піднімається до верхньої межі лісу приблизно на 1850 метрів. Побачити цього кота непросто, адже він веде нічний спосіб життя. Зовні лісовий кіт схожий на домашнього, але більше розмірами - довжина його тіла до 90 сантиметрів. Хвіст у лісового котика відносно короткий і тупий на кінці. Очі сірі або блакитні.
Харчується в основному гризунами і зайцями, рідше - птахами, яйцями, рептиліями і великими комахами, іноді падлом. Часто влаштовує свої гнізда на плавучих острівцях, в дуплах дерев, ущелинах скель, в норах лисиці і борсука, рідше - на горищах лісових будинків і в заростях очерету. Теплолюбива тварина, любить добре прогріваються сонцем місця з густою високою травою.

Найсерйознішу загрозу для виживання популяції цієї тварини сьогодні несуть домашні коти, в основному через які розповсюджуються хвороб, а також інтенсивна вирубка лісу і використання мисливських капканів.
Реклама